Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.12.2007 16:49 - Българско и уникално
Автор: coffeen Категория: Други   
Прочетен: 2422 Коментари: 4 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Искате ли да няма "Българска Коледа". Аз искам да я няма причината за просъществуването й, искам да няма болни деца или поне те да не са толкова много. А те са хиляди - състоянието на някои е генетично предопределено, а при други бедите просто са се случили. Но често собствените родители на тези малки пациенти волно или неволно и не без помощта на официалната медицина "случват" тези състояния. Искате ли да знаете как можете да провалите бъбречната функция при човека - давайте му антибиотици системно; а често пострадват и всички други нормални функции от такива "лечения". И така разбираме един ден, че трябва да събираме пари за бъбречна трансплантация на още едно дете, защото то е било лъгано и убивано (антибиотик означава антиживот).
 За да се раждат здрави бебета, трябва първо родителите да водят възможно най-природосъобразен, естествен начин на живот. А виждали ли сте как утрешните родители се хранят - застанете до някоя гимназия и забележете какво консумират в междучасието младите - консервирана мъртва маса. За тях няма плодове/зеленчуци, няма билки, няма органична, свежа храна. А нямат ли информация за здравословен живот, или може би нямат пример родителски. А знаете ли какво закусват малките ученици по програмата “Чаша топло мляко и закуска” (някой друг път за млякото като убиец номер 1 на деца и възрастни) - вземат парче тесто и оцветен, химизиран "сок". Добре все пак, че се намират по 1-2 на 80 родители, които да се сетят да сложат по 1 ябълка в раницата на детето си. И само те имат най-реални шансове да се сдобият с внучета някой ден и да не обикалят офиси и заведения, за да събират пари за животоспасяващи операции. Всяко дете може да се разболее или да пострада, но можем да предотвратим много страдания и сълзи, за много от тях има превенция, можем да настояваме и избираме най-добрата и здрава среда за децата си.
Световна практика е да се забранява рекламата на "детски" изкуствени, "безопасни" храни и напитки, а при нас точно те са мечтана награда и поощрение. Да не пиша и за това колко от традиционните "полезни" храни са излишни и направо вредни, не доставят нищо есенциално, а да се надяваш на "витаминизирани, супер продукти" да запълват дефицита е невежество отчайващо.
 
Нека никой не спори тук за ползата/вредата от антибиотиците, моля, дръжте си препоръките в домашната аптечка.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vmitkov - Абсолютно си права!
27.12.2007 00:00
Само човек, който може да напише такъв постинг, е осъзнал изключителната важност на написаното!

А колцина са онези, които ще я последват?
цитирай
2. vmitkov - Подкрепям те за държавната просия!
27.12.2007 00:12
Българската Коледа не се различава принципно от който и да е просяк, освен по размера на изпросеното.

През царско време просията в България е била забранена със закон!!!

В този случай единствената цел е да се напълнят нечии джобове, а не да се решат принципно фундаментални проблеми на обществото какъвто е системата на здравеопазването.

А решение на проблемите има: Достатъчно е "управниците" да не монополизират вземането на решения, както и да не се консултират само с "официалната" медицина, просто защото тя не е истинска.
цитирай
3. evrazol - Българско и уникално
27.12.2007 12:28
Много се ядосвам на тази тема.
Президентството е институция. Държавна. Българската Коледа се представя като гражданска инициатива.
Инспирирана е.
И понеже винаги ще има нуждаещи се, сматам че гражданите, според силите си ще ги подпомагат целогодишно. И без егидата на президента.
Егида =броня, защита.
А бе сурогат на популизма...
цитирай
4. анонимен - HRANENETO NAISTINA E MNOGO VAJNO NE6TO!
04.01.2008 23:50
DALI 6TE SME ZDRAVI ILI NE ZAVISI 90% OT HRANENETO NI! NO ZA SUJALENIE QVNO BULGARINUT NE E OSOBENO NAQSNO S TOVA! JALKO E, NO E FAKT! VQRNO ZA HORATA E PO-VAJNO DA IMAT KAKVO DA QDAT, A NE KAKVO VSU6TNOST QDE! PRI4INITE ZA TOVA SA NQKOLKO- LIPSA NA INFORMACIQ, PRIMERUT NI NA RODITELITE, LIPSATANA PARI I O6TE MNOGO ZNA4IMI I NE 4AK TOLKOVA ZNA4IMI! I AZ ISKAM DA IMA PO-MALKO BOLNI HORA, OSOBENO DECA!!! TE S NI6TO NE ZASLYJAVAT DA STRADAT O6TE OT TAKAVA KREHKA VUZRAST! NE E 4ESTNO DA BUDAT NAKAZVANI PO TOZI JESTOK NA4IN...!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: coffeen
Категория: Други
Прочетен: 658003
Постинги: 228
Коментари: 487
Гласове: 3744
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930