Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2007 15:36 - Цивилизационен неуспех
Автор: coffeen Категория: Други   
Прочетен: 802 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.12.2007 15:37



Каква сексуална култура има нашата цивилизация и ще можем ли с теория или практика да оставим подобни образци като тантризма например. В много от древните общества сексуалността е издигана в свещен култ, всеки неин аспект е бил обожествяван и ритуализиран.
Западната култура е превърнала сексуалната изразност в порнография, и точно затова все по-разпространената асексуалност не е толкова необяснима. Голяма част от младите хора изключват тази първична потребност от живота си, може би защото виждат принизяването вместо възвеличаването й. (или просто и това е резултат от нездравословната ни, PVC среда, която убива и блокира нормалното поведение)
Сексуалността не ми изглежда здрава и чиста, и сексуалността загива; парадоксално нетренирана е и непрактикувана (не се купува в моловете, да) въпреки текста по-долу, все по-непозната:
 "Човекът, който току що прекрачи прага на третото хилядолетие, е открил секса в най-болестните му и перверзни аспекти, но още не се е научил да се отдава, да се отпуска, да се доверява на себе си и на другия: научил се е да се чука, а не да се люби! Затова сексуалният му акт не води до презареждане, до физическото усещане за отпускане и отдаване, до дистенцията post-coitum. Обществото на третото хилядолетие е просмукано от секс, прави секс. Тресе се яко в оргазъм, но по един технически, стерилен начин, нещо като сексуално “бързо хранене”. Обзето от френетичното търсене на власт над “ти”, то е забравило любовта – единственото условие, при което се реализира и тоталното физическо отпускане, а следователно и организмичността. Днес, между партньорите, много по-често наблюдаваме сблъсъци, отколкото истинска среща."
Сексът все по-често се асоциира с предмети, с притежателност, с консуматорство, с част от списък с инструкции, а не с живия човек...живият човек и направо мъртвата му комуникация.

"крайната точка, до която може да достигне здравата емоционалност е пълната оргазмична потентност, пише: “...поведението, което поражда оргазмичния рефлекс, е идентично на двигателния израз на отдаването, отпускането”.

В нашата "толерантна" среда сексът е станал скромен - дискриминационен
В източните традиции, сношението е символ на съединяването с Бога, в западните религиозни практики - на магическо преобразяване и до унищожаване на дяволското в момента на оргазма. Но сега човекът не може да стигне нито до Бога, нито до дявола.

* по Неорайхиански теории




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: coffeen
Категория: Други
Прочетен: 658680
Постинги: 228
Коментари: 487
Гласове: 3744
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930