Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2008 23:09 - Какао
Автор: coffeen Категория: Други   
Прочетен: 793 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Той щеше да пие какао с мен, но си тръгна. Знам как обича такива неща със сметана и кафява захар и какао. И с мен. Все си ги правя по две чаши сега. Харесвам мъже, които обичат да ядат, напомнят ми на послушни деца. Мъжете са много мили, и детското у тях е истинска картина, няма при жените такава нежност като тяхната.

Първо действие
Един ден идва тя – и почва да мрънка, за да се случи нещо, не знам и аз какво, но случване трябва да има.

Спри да мрънкаш, мацко. Той няма да дойде, ако ще и да обърнеш света, ако ще и най-прелестната принцеса да си. Няма да ти даде вниманието си. Поне докато не е налице нещо “реално”, което да може да ти предложи. Може да му помагаш, ама не с мърморене, давай му възможност за изява, без да се правиш на безпомощна обаче.

Знам колко свестни, качествени и професионални, чувствителни и интелигентни са всичките писателки. Те пишат, за себе си разказват, разкажете за другите без вас, един път да изключим – “аз, страхотната, сексапилна, балансирана жена”. Какво ще ви прави този човек тогава, нали трябва да ви завладява.

Какво от това, че ги няма тези мъже, много важно. Те нас нямат и нищо повече не може да се направи. Трябва и на него да му стане мъчно, задето той теб те няма. Голяма работа, че дотогава ще си стара, ами нищо, нека тогава, той ще има позастаряла жена, да се е сетил навреме за теб точно. Не е трябвало да изпреварваш нещата и да ставаш такава съвършена без време, по време като него го е нямало. Е, съвършена ставаш точно като имаш отношения с хората...

Второ действие
Следващия път като го видиш, намажи му една филия с масълце, седни до него и млъкни. Трябва да се почувствате добре. Един път не си прави маникюра, не се парфюмирай и ако те пита нещо, отговаряй без непременно да ползваш първо лице, единствено число. Не измисляй вече нищо, не му прави изненади и празненства, дай един ден скука, спри си фантазията, спри музиката. Спри се. Бъди ужасна, какво толкова.

Антракт                                                                                                                                                                                    Тук винаги е неговият ред.

(Той отива да си поговори с баба си, тя е забавна, свръх интелигентна; и бабите не се преструват, но Кумчо Вълчо - да, той се преструва добре.)

 



Тагове:   какао,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: coffeen
Категория: Други
Прочетен: 658052
Постинги: 228
Коментари: 487
Гласове: 3744
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930