Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2009 00:15 - Студио XY
Автор: coffeen Категория: Други   
Прочетен: 4787 Коментари: 11 Гласове:
0

Последна промяна: 10.07.2009 12:50


Едно нещо няма да се промени – жените пишат за одушевени предмети, а мъжете – за неодушевени, за явления, вселени и черни дупки.

Преглед на чужди блогове и кратък коментар

Крахът е започнал, когато великата владетелка и създателка и първопричина за всичко – жената, е решила да става независима от себе си. Представя ли си някой обаче колко несвободен е мъжът. Жените само изглеждат оковани в неспирния цикъл на живота и смъртта, но самият мъжки живот без жена, поставена някъде из неговите светове, е като пустиня.

Не знам как някои са могли и това:
"Спрях да копнея за мъжка ласка и закрила. В мен е толкова хубаво, спокойно, меко, хармонично и единственото, което трябва да направя е да се отпусна и да плувам в усещането за себе си. Да се потопя в топлината и любовта, които раздавах на другите, но отказвах на себе си."

"за половин Сатурнов цикъл успях да навъртя два неуспешни брака, че да ми е още по-гадно. Защото това „заслужавам”. Мама си мислеше, че съпрузите ме напускат, защото не мога да готвя или защото не простирам прането по цвят и вид. Или защото не правя секс с тях. Или защото не правя секс какъвто те искат. А аз някъде към края на втория брак вече се поосъзнах и се разбунтувах: ама моята функция е да съм някаква притурка в услуга на мъжете ли? Винаги на разположение. Винаги усмихната. Винаги готова за секс. Длъжна ли съм да пресъздавам Райската Градина за моят личен Адам, и когато – видите ли – не успея, да се чувствам виновна и да ги оправдавам, че имат основание да ме напуснат – та аз не съм Идеална!
Имам подозрения, че на Адам му е изгодно Ева да смята, че е виновна за ябълката и за изгонването. Имам подозрение, че на Адам му е добре да се изкарва невинна жертва на женската хитрост и лукавство”

Никой Адам не е виновен. Той е просто по-несъвършен, слаб да издържа натоварване. Вината е последното, което може да понесе, а жената може, защо да отказваме отговорност. Адам не иска опънато по цвят и вид пране, но му харесва, ако е такова. Не държи да си на негово разположение, но иска съдействие. Той ти предава властта, а ти да хвърлиш скиптъра, защото искаш да излъчваш свобода, излъчвай – дай на него още повече свобода. Само и аз не разбирам как, когато се поинтересуваш от някой мъж, и искаш да му съдействаш в нещо, той обявява веднага, че му нахлуваш в личното пространство. Просто може да каже, че не те харесва чак толкова, какви пространства, що за модни извинения.
Мъж не може да ме засегне, така че мога всеки да извиня.

Още една глупост, която можете да направите и да се заблуждавате, че вие самите не можете да си подействате антистрес, а само четете съвети на женски пудриери:
Обречените връзки
“Запълват ти времето до смислената. Ако има въобще такава.
Действат най-често анти-стрес. Поне на мен.
Не изискват себераздаване, т.е. имаш сили и време за други дейности, идеи и цели.
Карат те да се чувстваш желан”
Практикувате ли това, вие самите сте обречени и определено нямате връзка. с кораба-майка поне.
*Открити са доказателства, че несполучливите връзки и бракове са вредни за здравето. Стресът, предизвикан от дискомфорта, понижава производството на полезните цитокини. Присъствието на половинката просто, за да има такава, в никакъв случай не е за предпочитане.
 
Още една авторка, която е в блогрола, и с която съм съгласна, описала мен и още няколко мои колежки:
"Пречи ли ти, че говоря мръсотии, че не се извинявам, когато съм права, че мога без угризения да ти тегля една майна? Пречи ли ти, че знам мръсни вицове и че ги разказвам? Ако ти пречи проблемът не е в мен, а в твоите ограничения. Влез в този век преди да е свършил, моля те, за доброто на всички нас. Да, знам че не можеш, няма значение.

Пречи ли ти, че чувството ми за пълноценност не изчезва, когато в леглото ми няма мъж? Пречи ли ти, че мога да се оправям сама и да изкарам повече от три дена без да ме обгрижва някой. Пречи ли ти, че не пърхам малоумно с мигли, като видя мъж, а се държа с него като с равен? Мислиш, че флиртувам ли. Само защото според теб отношенията между мъж и жена винаги опират до секс, не означава, че винаги е така. Мислиш, че флиртувам с твоя мъж, ли? Спокойно, той не ме интересува. Най-вече защото е с теб. Ти може да ме мислиш за уличница, но това не означава, че се занимавам със заети мъже. А и твоя мъж беше много по-интересен и по-забавен, преди да се събере с теб. Наистина, той е с теб. Точно с теб, от всички жени на света. Няма лошо, хората сме устроени, така че да избираме лесните решения. Всъщност той наистина ли беше готин преди да те срещне или аз съм бъркала нещо? Човешко е да се греши.

Харесва ли ти да ме гледаш възмутено, да ми правиш забележки, да цъкаш с език и да съскаш коментари по мой адрес? Не ти харесва. Ами не го прави тогава. Дразни ли те, че излъчвам свобода? Харесва ли ти да ме съдиш за всичко това?"

друга авторка протестира срещу комерсиалността, но мъж не може да спре да обича жена си само, защото тя не е с нова фризура и с идеален маникюр. Когато обичаш жена си, изобщо не те интересува какъв е цветът на  чантата й.  Проблемът е, че той не те приема като човек, а като закачалка за модни дрешки. По-нататък ще стане дума, че най-най-важното е не жената да се грижи за себе си, а да може да се грижи за мъжа си. Но това на момичетата не им харесва. 

:Жена: Нейното основно качество е външният й вид, по което е най-вече оценявана. Другите й качества са доста по-маловажни. Има близки приятелки, но всъщност всички жени са съпернички една с друга, заради МъжЪт.

А облъчените хора купуват, купуват, купуват. Нещо повече, те започват толкова активно да вярват в наложените твърдения, че те стават истина, разпространявайки тези представи от поколение на поколение. Все пак, фактът, че има хора, които преминават социалните граници, е добър пример, че разликите между мъжете и жените СА социален конструкт, а не са “естествени”, както се опитва да ни убеди Пазарът.
Спрямо жените виждаме същата система. Жената е представена като любителка на дрехи, козметика, парфюми, бижутерия. Интересното е, че този път се подхожда, че това тя го прави за себе си. А колкото по-добре изглежда тя, толкова повече внимание и обожание от страна на мъжете ще има, което означава, че ще има кой да се грижи за нея, затвърждавайки представата, че жените имат нужда от защита, закрила и някой, който да се грижи за тях финансово. Естествено тя трябва да се отплаща с редовен секс и грижи от домакинско и семейно естество. Което всъщност води до фактът, че тя не го прави заради себе си (стегнете се, кола маска, скубане на вежди, високи токчета, диети, козметика и това всеки божи ден), а заради мъжа, за да я хареса той. Тя трябва да стане повече отколкото е, защото очевидно е недостатъчно.

За да се справи, тя има нужда от помощта на списания, мода, диети, бижутерия, фитнес, готварски умения, сексуални умения и пр.
Естествено, в нейният случай наличието на “мъжки” характеристики като интелигентност, умение за решаване на проблеми, самостоятелност и т.н. се гледа с добро око, вдигайки цената й в обществото, но има много стриктна и тясна граница, която не бива да прекрачва. Тя не губи женствеността си, ако показва допълнителни качества, за сметка на това губи женствеността си, ако откаже да подчини живота си на визията си, впоследствие на което е наказана от обществото. Къде е проблемът? Веднъж остарее ли, жената губи всичките си “преимущества” поне според мъжките представи, и значи трябва да бъде заменена. Също така женската хиперсексуализация води до сексуално насилие над жените. И любопитното е, че от жената се очаква да бъде провокативна, но когато над нея бъде упражнено насилие, вината е нейна, защото мъжът е бил “жертва” на нейното съблазняване. Отговорността за контрола на мъжката сексуалност се вменява на жената, а не на мъжа, оправдавайки и отнемайки каквато и да е отговорност за действията на мъжете. Другата крайност – жени, които използват секса като оръжие и подход към развитието и самореализацията. И в двата случая краят не е красив."

добро попадение:
"В своя защита, мога да кажа и защо си падам по смотаняци. ЗАЩОТО СА ТОЛКОВА СЛАДКИ и защото в първообраза си, нищо около тях не предвещава, че те биха се отнесли с теб по същия начин, по който всяко едно красиво-секси-и-осъзнаващо-че-е-красиво-и-секси човече би...Освен това за тях вниманието от жена е адаш на професор Благодатка Маркова (Маркетинг, НБУ)...Освен това е почти 10000% сигурно, че те си нямат гадже, защото със сигурност ти си първата от години, която я влече смотаното у тях. Освен това така потискаш излишните рискове да се вземеш за велика...освен това в интелектуалната им загубенящина има нещо толкова секси.
СМОТАНЯЦИТЕ са причината да обичам мъжете и да ги разбирам, предпочитам, уважавам и подреждам ПРЕД жените. Защото мъжете смотаняци са по-яки от жените смотанячки. Защото жените смотанячки са супер озлобени и сериозно подготвени за съдбата си на стара мома диви зверове, а момчетата са така сладко уязвими и чудесни за прегръщане и обичане, и аз сега напълно осъзнавам, че пропагандата ми "Хвани смотаняк" е сходна на пропагандата "Осинови си улично куче - грозно е, ама ще те обича", но не мога да се спра, но ето сега ще го направя и на тези, които почти са се вързали, ще им кажа само да се върнат и да прочетат първия абзац, ЩОТО ВСИЧКИ СМЕ ПРЕЦАКАНИ..."

Дано авторката не си мисли, че тя “заслужава” единствено смотаняк, като по-безобиден екземпляр. Смотаняците са по-невинни, затова, за безопасност не знам.

Но един ден разбираш, човекът, когото управляваш всъщност е виновен смотаняк. Каква владетелка ще си. Няма да си.
Твоята работа е да се грижиш добре за него. Знам, че не си му майка и че искаш пълноценен човек, но не видиш ли как той се радва да не е отговорен. Колко несвободен ще стане. Мъжете не искат и не могат да се тревожат.  Иначе досега щяхме да живеем в пресветъл свят, ако можеха. Но отговорност и тревога са различни неща.
Неговата работа е да те обича по тайнствения и взривяващ начин, пред който Големият взрив изглежда толкова незначително. Ако можеше някакъв разум да проумее колко ще бледнее Началото пред Края и какво става в ума на един обикновен земен мъж...

Жените са глезли. От всичко се оплакват. Като нямат мъж, все не им вървяло с мъжете, а всъщност забавлението им с мъже никога не е спирало. Като го намерят – защо трябвало да му простират прането и да му готвят. Те вече не се радват на мъжа си. Искат споделено !?!!! родителство. Т.е. делим всичко на две. И не искат да знаят за привързаното родителство. Където от всичко се прави едно общо, цялост, а не отделност.

Жените мърморят по една причина - искат да подобрят нещата. Не че не харесват мъжете си , не че  искат да сменят мъжа си, а искат точно техният мъж да стане по-добър, да не стои мъжът им като някой мухльо, а да действа повече. Защо мъжът не действа - няма смисъл, той има всичко, обгрижен е, какво повече да движи, след като нищо не му липсва. Но той не разбира, че с неговото задоволство светът не спира. Мъжът се тревожел за бъдещето на децата си, загрижен бил за тях, а какво реално прави - работи в автосервиза или кантората по 17 часа; защо като си обича децата и жената не направи нещо смислено за тях вместо да се убива от работа. Защото го е страх, защото е удобно да не правим нищо, и само дето умираме от удобството си.

Някои казват, че любовта не може да бъде цяла.
 
АвторKи – eneya, mila micoff, bunny и
яна шарана

един съвет към момичетата, на които все не им върви с мъжете -  не бъди забавна, не говори по хумористичен начин, това не значи да си вечно мрънкаща, или мелодраматична, а да си бъдеш царица, не придворния шут. Забавните жени, да не давам пример с тукашни авторки,  може би успяват с мъжете, но там където им трябва успехът - с един единствен мъж - не.
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - vanito
05.06.2009 00:34
Molqte,ne se uprekvai-jivota e tak1v-kovaren i nemilostiv-az znam,4e tezi mra4ni misli 6te napusnat i togava nqma da se samo obijda6.Gore glavata,a maikite sa za tova da ni ukorqvat ......
цитирай
2. malkiatprintz - Разсмя ме с този преглед на блога ...
05.06.2009 01:49
Разсмя ме с този преглед на блога :):):):) Няма да коментирам, че ще ме хване тендовагинит от приказване :):) Въпреки това се замислих какво ли щ естане ако всички жени до една решат да спрат с преследването на визия и си тръгнат неепилирани, негримирани, нелакирани и т.н. Ама наистина всички. Тогава за мъжете няма да има избор и - волю-неволю - ще си ги харесват такива, каквито са. Дали принципно жените биха били склонни на такава мярка, ако всяка от тях знае, че останалите също ще го направят? Тогава няма да има необходимост да се оплакват, че се жертват заради мъжете :):):):)
цитирай
3. анонимен - vanito
05.06.2009 08:56
ai de be,tq gore v obloga,cmqtam ,4e e iciskala samo da spodeli ne6to,koeto q e zasegnalo,a ti se prismiva6 i kritikuva6.
цитирай
4. rummi - всъщност, мъжете излизат с хубави жени
06.06.2009 13:41
за да им завиждат приятелите, но истински харесват съвсем други :-)
цитирай
5. ngc7293 - да ти кажа честно...
06.06.2009 17:27
...отдавна се каня да напиша един пост за тъпите путки и тяхната еманципирана, емоционална "интелигентност", обаче все не ми идва музата, но от твоя текст определено ще черпя идеи :)

Най-доброто предстояло ;)))
цитирай
6. furiika - Хм!:))))))))))
07.06.2009 06:42
"...Забавните жени, да не давам пример с тукашни авторки, може би успяват с мъжете, но там където им трябва успехът - с един единствен мъж - не."

Абсолютно грешна преценка! Забавна не значи същевременно и глупава. Така че...всичко зависи и от много други качества, които притежава(или не притежава) една жена.
:)))
цитирай
7. coffeen - :))
08.06.2009 10:40
е, за furiika и страхотните й вицове това няма как да се отнася. и казах кое съм харесала
"Пречи ли ти, че знам мръсни вицове и че ги разказвам" - ето това например е furiika, като bunny. Авторките тук ги забравих вече кои бяха, но те превръщат своите ежедневни ситуации в някаква смешка, това чудно как, но няма голям успех, ако искаш мъж да ти обърне внимание като на жена. Не ми е грешна преценката. Но смешните им истории натъжават хората. Този съвет " Не бъди забавна" го дава една възрастна дама на едно момиче - цитирах книгата "Лов и риболов за дами" :))
цитирай
8. анонимен - А да поговорим за Маркс и Енгелс, ...
09.06.2009 16:21
А да поговорим за Маркс и Енгелс, искаш ли?
)))))
цитирай
9. coffeen - разбира се :))
09.06.2009 17:00
как могат да бъдат пропуснати такива жизненоважни теми
цитирай
10. анонимен - Въпросче
04.08.2009 03:12
Прегледах компилацията от постове и коментарите и ми е интересно.
Искаш да кажеш, че цитираните авторки сме в някаква масова психоза?
цитирай
11. coffeen - отговор
04.08.2009 12:16
къде съм казала, че цитираните авторки са психирани. А и да са, аз на повечето места съм съгласна с тях :) коментар 10 ми се струва негативен. две от авторките са в блогрола с целите им цитирани статии, аз само ги разпространих; може да съм схаванала грешно идеята за общност. За мен всички блогери са част от един "подземен поток свързващ всички пишещи, всички истински писатели и по света" и целта им не е само да се рекламират или творят свободно, а също да помогнат на някого или да подобрят нещо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: coffeen
Категория: Други
Прочетен: 657094
Постинги: 228
Коментари: 487
Гласове: 3744
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930