Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2011 01:51 - животът преди
Автор: coffeen Категория: Други   
Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Чета Зелени разкази, точно когато научавам за намеренията на Турция да строи атомна централа на 12 км от границата при Резово, в уникалните странджански лонгозни гори край езерото Сака до Инеада, един великолепно запазен биосферен резерват. Ще затрият туризма по южното черноморие. Борисов си мълчи, за да не си развали отношенията с Турция, а как спретнаха кампанията си с електората на ДПС на президентските избори...
  А на север:
 "На 16 юни 2011г., Министерският съвет, на свое заседание, одобри подписването на договор с американската фирма „ШЕВРОН България Експлорейшън” ЕООД, като им даде петгодишно разрешение да извършват проучване и добив на нефт и природен газ в „Блок 1 Нови Пазар”. Теренът е разположен на територията на Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна. Там се намира и житницата на България-Добруджа, както и много от водните запаси на питейна вода за ј от територията на страната ни.

Има солидни доказателства, че методът за проучване и добив на шистов газ, а именно, така нареченият „хидравличен удар”, е изключително пагубен за природата и замърсява с отровни химикали подпочвените води. За „хидравличния удар” се използват пясък и вода, смесена с най-различни химикали. Фирмите, добиващи шистов газ, крият какви са използваните химикали, като се позовават на търговска тайна. Специалисти от САЩ са направили анализ на такава вода и много от установените химикали в нея са се оказали изключително токсични за човека.

В САЩ има милиони залежи от шистов газ, тогава защо Шеврон предпочита България? Отговорът е прост: защото българите не са научени да търсят правата си, и да съдят държавата за вреди и щети, както го умеят американците.

Голяма част от хората в България не са информирани как се добива шистов газ. Ако бяха, едва ли щяхме да допуснем това безумие!
За какви гаранции за безопасност говори Бойко Борисов на протестиращите граждани на Добрич, които не желаят да им отравят земята, водата и обричат здравето им на тежки болести! Хората, живеещи в районите, където трябва да проучва „Шеврон” не искат да се изселват! Такива гаранции – НЯ-МА!
Замърсяват се почвата, водата, и местата в районите на проучванията и добива стават негодни за живеене, тъй като застрашават населението с отравяне и злокачествени заболявания!
Всеки пробив изисква от един до седем милиона галона вода, една шахта може да се използва до 18 пъти, но при всяко ново ползване се вкарват още от един до седем милиона галона вода!

И всички тези използвани галони вече съдържат вода с 596 силно токсични, отровни елемента!

Без вода – няма живот, но да смесваш вода, за да я отравяш с 596 силно токсични елемента – тази вода е неизползваема! Тя няма къде да се дене – трябва някъде да се изсипе, а изсипана, отравя почвата завинаги и подпочвените води! Хората трябва да се изселят от там, тъй като мястото е достойно за изтърпяване на бавна , мъчителна смърт, даже да нямаш присъда!

Водата, която тече от чешмите започва да съска, кипи, разяжда, тя гори – струята й гори! Първоначално има метален вкус, след това ставакафява, започва да мирише непоносимо – не може да се ползва за нищо, нито за пиене, нито за къпане, нито за пране, поливане, готвене...

Козината на животните пада, те започват да повръщат, и умират мъчително – а какво остава за хората, живеещи в близост до зона за търсене и добив на шистов газ?

Заразяват се кладенци, градини, растения – нима може да останат да живеят там живи хора?

Вода с пропан – поднасяш клечка кибрит и тя пламва! Както си тече от чешмата!

Ракови заболявания, тежко болни, мъртви животни от селскостопанските до домашните любимци. Как тогава хората ще издържат?
Губи се безвъзвратно обработваема земя, а такъв ще е случаят в България. Поради технологични изисквания, сондите са толкова нагъсто, че теренът на добива става като лунен пейзаж и не може да се използва за нищо друго по време на добива или след него.
Замърсяване на подпочвните водоносни пластове, използвани за питейни цели. Това е установен факт при добива на шистов газ в САЩ, където има химически замърсявания и навлизане директно на газ в канализацията за питейните води. Ако този риск се получи у нас (в региона се изпозлват и кладенци) това ще е катастрофа.

Изчерпване на водните запаси заради добива, при който се използват големи количества вода, която се замърсява и не може да се пречисти напълно. Щатската Агенция за околна среда (US EPA) в писмо изброява какви замърсители могат да се очакват – над 40 (вкл. тежки метали, бензен, азотни съединения, алфа и бета-радиоактивност, стронций-90, радий).

Това са резултатите от технологията по проучване и добив на шистов газ и тази констатация не е вероятна, а констатирана и доказана категорично.

Без направена екологична експертиза, без допитване до хората, една самозабравила се партия тръгна да превръща земята ни в пустиня!

Необратимо

Мълчи си народът, трае си, или не иска да знае, щото щели да го бият и разстрелят. И ше ме плашат с Гърция, ахаха - където  в Гърция мисли и действа улицата, гражданското общество, което едва ли ще приеме ЕС санкции.

Това е наградата за целия български народ, благодарение на тези 25% лумпенизирани същества, които гласуваха за ГЕРБ. Нека си водят противобългрската политика. Трябва ли да има българи, такива българи? Не трябва. Така че спокойно, геноцидът продължава. Жалко само за децата, българските деца отсега трябва да свикват с недохранването, мизерията и бедността."  Отсега


Тагове:   отпреди,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: coffeen
Категория: Други
Прочетен: 656488
Постинги: 228
Коментари: 487
Гласове: 3744
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031