Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2013 16:00 - докога да бъдем родители
Автор: coffeen Категория: Други   
Прочетен: 2008 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.03.2019 01:11


трябва ли изобщо хората да не раждат деца, ако няма да ги кърмят. една 58 годишна жена казва - трябва. трябва, щом някой може и да не се обезпокоява в името на дългосрочното добруване на детето си, че да се занимава с кърмене на дете, забележете, не само докато е бебе, защото нормата за кърмене е до 5-6 годишна възраст, колкото и някой сега да се мръщи пред тази картина,  кърменето е норма, изкуственото хранене на деца - отклонение.  
  също като авторката от следващите материали, смятам, че да се интересуваш само от деца, с които имаш кръвно родство е късогледо и егоцентрично. също в крайна сметка собственото ти дете живее сред други и другите му оказват по-малко или повече влияние. не разбирам хора, които казват - мен какво ме интересува това; хора с поединичното спасяване, които рано или късно, но винаги се сблъскват с последици от това, че са се интересували само от себе си и собственото си добруване. то само че е невъзможно без добрия живот и на останалите.

по-долу са статии обединени в една тема - кърменето, каквото винаги е било и каквото на корпорациите днес не им се иска да съществува.
специално внимание искам да обърна на местата, където се споменават опасностите от адаптирани млека "преди сън", защото се свързват със синдрома на внезапната детска смърт.
 специално внимание на твърденията, че адаптираните млека водят до смъртни случаи
на фактите, че опитите да се замени човешко мляко с кравешко (което е предназначено за изхранване на вид с голяма телесна маса, но с малък мозък, докато човешкото е за осигуряване на нуждите на вид, с малко телесно тегло, но с голям мозък с интензивно развитие) са свързани с много заболявания.

 основната ми причина да продължавам с пропагандата срещу комапнията Нестле и дъщерните й фирми е факта, че през 1939 година в Малайзия и Сингапур Нестле спокойно предлага забранени във Великобритания адаптирани млека, и тези млека предизвикват рахит и слепота и това е обявено за убийство.   

в родителстовото няма нищо лесно, нищо безболезнено. който няма нагласа и приоритети или мисли, че само има права и заслужава почивки, да се замисли струва ли си заради или дори въпреки възрастен да се травмира дете и да се поставя здравето му в риск

 не знам защо се посвещава енергия на споровете относно ваксините, а майките просто не си кърмят децата. когато родителите имат съмнения за ваксините защо педиатрите просто не ги съветват да си кърмят децата. лекарите са толкова нетърпеливи да поставят ваксини на кърмени деца, защото знаят какво е влиянието всъщност на адаптираните млека, но не го споменават на родителите, че трябва да се притесняват и разкайват за избрания начин за хранене на детето, вместо за ваксината.
 самата аз не знаех, че дори след като майката е преустановила кърменето, то може да бъде възобновено. дори при жени, които никога не са забременявали и раждали, може да се предизвика лактация. има и майки, които кърмят осиновените си деца, без преди това да са имали други деца.
 
  да се изисква подкрепа за кърмене прилича на това да искаме подкрепа да се храним ние с подходящи и невредни храни. майките се чувствали отблъсквани да искат съвети и подкрепа в кърменето, защото кърмещите майки гледали високомерно на некърмещите. не гледаме високомерно, това е глупост, по-скоро съжаляваме и съчувстваме на некърмените деца. преди време обявих, че мога да бъда донор на кърма, още не знаех, че има световна мрежа - Кърма за човешки деца. Human milk 4 Human babies. но хората тук сигурно вярват, че кърмещите жени са сноби, високомерни, критични или мислим, че който не си кърми детето е неспособен родител, който не се справя дори с храненето. не бих кърмила друго дете, за да се правя на много великодушна и състрадателна или на супер майка, а заради дете, което има родител със здрав разум, който да е загрижен за детето си.

не подкрепям никого, който решава да дава АМ на дете, защото човешкото мляко не е еквивалент на хуманизираното краве, защото не гледам на жените като на слаби или неспособни да приемат критика, защото не мисля, че трябва на всяка цена да се избягва спор (а каква е цената - здравето на децата), защото не харесвам социалната безотговорност и защото не искам корпорациите да твърдят, че невежеството на родителите е престъпление, докато техните практики и инструкции са чиста злонамереност  не разбирам хора, които имат претенции да ги спечелваме на наша страна , но не сме успявали, докато ги караме да се чувстват виновни или ги обиждаме. това е все едно да кажеш на някого, че трябва да бъде спечелен в това самият той да се храни. да спечеля някого? аз искам детето му да спечели.
  всички кърмещи жени трябвало да съчувстват на тези, които предлагат хуманизирани млека. а вторите кога съчувстват на кърмещите? защо некърмещите искат съчувствие? за себе си най-вече, но не и за децата си. може би са в неизгодната позиция ли, че да търсят съчувствие, че и подкрепа за това, че застрашават децата си. да се кърми не е въпрос на избор, защото да получава кърма е право на детето, а това не е решение, което майката може да взема като наприер дава адаптирано мляко. и после искат да бъдат уважавани за този "избор".
за много майки раждането променя твърде малко начина им на живот и да имат дете за тях е повече досада отколкото нещо чудесно. тези жени искат да им бъде позволявано да бъдат егоистки или да са извинявани.
 
  ако на някого тези текстове не му харесват, значи го е заболяло, че не е проявил здрав разум. не че е бил неинформиран, дезинформиран и неподкрепен да кърми. истината не боли. боли ни от недомислиците ни или от това, че сме постъпили глупаво. когато излезе някой 85 годишен човек и заяви - ето, не съм бил кърмен, нямам алцхаймер, нямам диабет, костни фрактури, очни и зъбни протези, накратко в цетущо здраве се намирам, тогава може и да уважа съображенията на жени, на които "просто кърменето никога не им е хрумвало"  не им вярвам, че не им се получавало кърменето, защото те търсят извинение за недоглеждането си. ефектите от кърменето продължават до края на живота, а не до края на юношеството.
не забравяйте, че обществото днес много помага на жените да се провалят в кърменето. още малко и хората изобщо могат да забравят, че са бозайници. бебетата имат нужда да сучат, а не просто да им бъде пълно стомахчето и често плачът им се успокоява именно от сученето.
 

  майките, чиито възгледи за отглеждането на деца са далеч от естествените, по-добре да се информират, а не да обвиняват другите, че им насаждали чувство за вина. не обвинявайте лекарите, че са саботирали инстинктите ви, не обвинявайте компаниите, че са ви излъгали. предствяте ли си какво казва педиатър: никой не си кърми децата след 6-месечна възраст! и майките сами ! стигат до решението да си отбият неестествено децата, защото педиатърът "казал"
 едно от трудните неща относно кърменето е състоянието тетания, което е често срещано при кърмещи жени. свързва се с липса на калций. резултатът е неимоверно изнервяне и избухливост.
  друго съображение, което не бива да се пренебрегва, е употребата на бутилки, които може да съдържат бисфенол А, независимо дали от тях се предлага хуманизирано мляко или кърма. не споменавам жените, които нямали друг избор. защото след майчинито мляко изборите са: донорското, суровото козе мляко, после сурово краве и накрая хуманизирано краве. опасни били суровите животински продукти, имало листериоза, имало токоплазмоза. ако животните са здрави, няма опасности. 
 
как да съчувствам и разбирам същество, което казва, че гърдите му били предназначени единствено за съпруга му. в каква среда трябва да е расло и какви космополитни четива ще да е пасло, за да има такава представа за себе си. според мен, нека звучи радикално, безтова блогове, които не са радикални не си струват, на такива жени трябва да се назначи психиатричо лечение и психолог. да мислиш, че гърдите ти са там заради сексуална функция е едно от най-отблъскващите неща, антисексуално е да си егоцентрично същество, което е изгубило своята собствена лична представа за себе си като желан обект. има такива хора, които вярват, че родителството е нещо, което се отнася само за тях и комфорта им, но не и за децата им. не знам защо сме се загрижили толкова за хората, които сами не се напрягат . 

   да отбележа, за седемдесет и пети път в блога си първостепенната роля на храненето на майката, за да не се оправдават, че просто нямало мляко, нямали, ей тъй от нищото става това нямане, а не например от фундаментални грешки в храненето на майката, за да няма тя кърма. един от причинителите на проблеми с лактацията е липсата на витамин Е. мислите, че тук в днешно време не може да се случи - напротив, много често може. вместо да приказваме колко е токсична кърмата, понеже всичко преминава в нея (нитрати наприер не преминават), да си дадем сметка колко недохранени са жените. а пък кърмещата жена оползотворява храната по различен начин от некърмещата, то иначе как се е оцелявало във векове на глад и дефицити, ако не е имало такива механизми. а днес явно токсикозите са с такива размери, че недохранването е било нищо пред индустрията сега, която подкопава тези механизми, и дори гладът не е бил пречка да се откърми дете.
да кажа две думи и за ползването на помпи за кърма - излишни са.
бабите ви едно време всичките все с помпи са добивали количества. ползването на помпа за увеличаване на лактацията едва ли може да бъде полезно, за майката най-вече. за увеличаване на кърмата се ползва бебето с неговите сукателни умения. 


www.thealphaparent.com/2012/01/how-to-win-any-breastfeeding-argument.html

www.thealphaparent.com/2012/10/so-youve-given-up-breastfeeding.html

www.thealphaparent.com/2011/10/15-tricks-of-formula-companies.html 

www.thealphaparent.com/2012/07/formula-feeding-as-choice.html  

www.thealphaparent.com/2011/10/why-way-you-feed-your-baby-is-my.html

https://www.thealphaparent.com/news-flash-breastfeeding-requires/?fbclid=IwAR2lG2hrlDbNxAQi68JH-Sj8P6Rro7AsiVerz_GyUV5W3Wquba2N_smQKeo 


  













Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: coffeen
Категория: Други
Прочетен: 657127
Постинги: 228
Коментари: 487
Гласове: 3744
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930