Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2016 01:32 - нормални неща
Автор: coffeen Категория: Други   
Прочетен: 2407 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 02.01.2016 02:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 на когото не му върви в любовта, му върви в бизнеса. каквото и да значи това, тази приказка не я разбирах добре, как сами се провалят, си казвах. обаче сега съм съгласна с тези думи.
между двама души какво става, поне единият от тях ще е наясно и не е онова, което се вижда и чува. 
защо да се напъваш, за да покоряваш света като намираш смисъл вкъщи, не е нужно да препродаваш. 
до амбициозните или велики мъже има студени жени.  
ако някоя жена или мъж са били толкова велики, че да властва преко сили, то е заради някакво плашило до него или нея. какво още ще ми доказват? не го искам това. амбициозните са ми жалки, противоестествени.

споменах, че харесвам шоумените т.е политиците, не харесвам всички, които се примиряваме със системата, не харесвам, че ги поддържаме, че ги преизбираме. налага ли се.

какво ще е първото нещо, което ще изядете тази година. може да е човек, разбира се, и аз животни не ям. 
един полинизиец за новата година ако ви е на гости? какво ще му дадете да яде. 
пасти?

от първия път не можеш да станеш лош

хората с много опит в живота няма да ни напишат нищо, те са вълнуващите, а нямат успехи.
целта е да накараме някого да заспи спокойно, да яде по-малко захар и да се движи повече. особено последното помага за първото. 

хората без предразсъдъци, спрягащи в блоговете си равенството, ни виждат останалите в провинцията като част от пейзажа, почти атракция. моля, това екологично ли е? някои са по-равни, по-важни от мен

безсмъртни души на твърде ниски цени.

 ето, вече съм свободна, написах го. 

няма ли противоречие на всеки трети постинг, отпиши го блога, това не е жена. 
предпазливи, пишат все едно служебни писма, но не можем да искаме и да са бегбеде. 
 
трябва да са изживели няколко любови първо. аз не съм изживяла много. само една, и още след 19 години преследване, не ме напуска. до този момент ни дума, нито запетая, нито между редовете съм я споменавала с нещо, и никой читател, освен ако не ме познава лично не знае за нея. това не са съпрузите ми. първият, когото въобще не искам да го знам, в личен план още повече обеднял ( боже, патицата умряла, как орева пет континента за него), покойният ми съпруг няма да го прежаля скоро.
та за него - виктор казаков ще разказвам в следващия епизод. това е второто име, което пиша в моя блог, след това на баба ми, друго име тук не съм изрекла, когото и да съм описвала. 



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. coffeen - христина христова, 03.02.2016
04.02.2016 19:53
Азбучна истина е, че нагонът за власт е компенсаторна реакция на незадоволения сексуален инстинкт и на нереализираното във вътрешните пространстава на личността Его. Просто е. Когато си в мир със себе си, имаш нужда от естествено взаимодействие със света около тебе, бидейки едновременно както дзоон политикон (обществено същество), така и личност със свой автономен интим, охраняван съзнателно на границата между вътре и вън. Когато обаче си задръстил с барикади от неразбиране пътищата за проникване в корените на своята вътрешна идентичност, имаш нужда да компенсираш тази празнота с движение навън и да я проектираш върху света, за да докажеш първо на самия себе си, а после и на другите, че функционираш значимо. А най-дълбоката и първично заложена функция на личността е нейната сексуална природа. Когато тя не се опознава и не се овладява по екзистенциалния вертикал на себепознанието и е насочена компенсаторно само навън, неудовлетворената сексуалност се реализира спонтанно чрез волята за власт. В най-архаичния пласт на човешкото съзнание тук става въпрос не просто за сексуалност, а за срещата със страха от Смъртта в нейното дълбокo и първично проявление.

Всичко това е елементарно за разпознаване в публичното пространство. Сексуално нереализираният лидер личи отдалече. Не само заради това, че той е напълно безполезен и вреден за обществото и е успешен само и единствено за самия себе си, като задоволява непрестанните си нужди от власт и обществено признание за сметка на благополучието на тези, които управлява.
Властта е опиат за мъжете, десакрализирали своята мъжественост и потърсили изгубения си сексуален център извън полето на своето Аз. Проектирането на нагона върху света извън теб е най-лесният начин да избегнеш тъмните пропасти в своите неосветени вътрешни лабиринти. Все пак, за да скочиш в последните, се изисква наличието на елементарна авторефлексия, която е все по-голям лукс и основен дефицит по пътя към властта.
цитирай
2. coffeen - джак харт
13.02.2016 00:57
ако наистина можеш да правиш чудеса, намери ни жена. ще заменим цялата небесна благодат за такова нещо. и няма да се кахърим, ако посевите изгният в полето или овцете станат мърцина в планината
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: coffeen
Категория: Други
Прочетен: 656461
Постинги: 228
Коментари: 487
Гласове: 3744
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031