Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2008 13:00 - От Тантра до Уика
Автор: coffeen Категория: Хоби   
Прочетен: 1974 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 31.08.2008 13:19


Анаграмите, асонансът и звуковите асоциации представляват забележителни свойства на определени мисловни процеси. Това са думи, образувани от друга дума или мото и се свързват и разкриват ново разбиране и още смисъл.
"Веда" е санскритски термин, означаващ "познание", "разбиране", "възприемане". Ведите са  класическите текстове на индуизма, представляващи въплътената мъдрост. "Веда" се превръща в "Дева", "сияйният", т.е бог. "Дева" (Deva) е санскритският източник на английските Deity и Divine (със значение на божество, бог, божественост). Илюстрирана е Херметическата аксиома  "Каквото е горе, такова и долу" - този , който притежава мъдрост (веда) се превръща в бог (Дева), или бог е човек.

Друг интересен пример, малко сложно е като въртележка:

От буквите в думата “love”  (любов) се получават “vole”, “voler”, “volatile” (летлив, който се изпарява бързо; също жив, пъргав, подвижен).  “Vole” означава да рискуваш всичко в игра на хазарт, да “рискуваш всичко заради любовта си”. (няма риск според мен, риск има като се загубиш). Vole – скандинавска дума, възприета в английския, означаваща полска мишка, и ако е странна връзката й с думата “любов”, оставете ума си да поразсъждава върху изводите, до които води склоността на мишката да се крие в потайни вдлъбнатини, кухини и дупки. Това е причината Бог Ганеша, богът на мъдростта с глава на слон в индийската митология, да има за свой помощник плъх. Озадачавщо? Хоботът на Ганеша е фалически символ – говори за мястото, където според индуиста се крие мъдростта. Не и според мен, тя е отвъд сексуалността, която трябва да бъде превъзмогната най-накрая.
Асонансите са полезни при смисловото свързване на термини, които не притежават пряка лингвистична връзка помежду си.

Асонанси има между “Skakti” и “shake” , обединението с Бог Шива представлява състояние на разреждане на нервната система под формата на “разтърсвания”

Изглежда само Тантра е наясно, че половата активност е ключът към подмладяването; еликсирът “Амрита” означава “против смъртността”, напитка на безсмъртието, и предствлява съвкупност от биохимични вещества, произведени от ендокринната система и лигавиците на тялото като реакция на продължителния еротичен ритуал.

кратък речник:

Клитор – от гръцки – clavis, “ключ”, отнася се за онази част от гениталиите на жената, която отключва нервната система на жената по същия начи, по който ключът отключва вратата.

Делириум от латинското lira – коловоз, бразда и de “извън”. Това значи извън пътя, отклоняване, излизане от нормалното. Нормалността си върви с ограниченията, преминаването на съзнанието в друго състояние е много рисковано, близко е до смъртта, затова практиките са сериозно нещо, увреждат, но водят до там, където е по-добре да сме,  да не издребняваме или да не сме толкова нормални.

Екстаз – това е състоянието на свръхсъзнание, излизащо извън малкия “аз”, извън дребното “его”, “пътуване’ извън земната рамка на ежедневното мисловно битие.

Сакрум – триъгълна “кръстна кост” (на латински - sacrare) в основата на гръбначния стълб, която образува задната кост на таза. Гръбначният стълб, известен като “жезълът на бога” в Тантра, се издига върху кръстната кост. Сакрумът в литературата по йога се нарича Канда (корен). При възрастния индивид се състои от 5 срастнали се прешлена. “Свещените” нерви, излизащи от гръбначния стълб подобно на клони на дърво (главният и гръбначният мозък са Дървото на познанието, което “Битие” описва и това трябва да е “узнаването” на самия живот), са основните нервни влакна, възбуждащи матката, шийката, вагината, простатната жлеза и пениса. Древните са знаели за връзката между сексуалната възбуда и нервите, излизащи от кръстанат кост, и за тях сношението е било по-скоро свещено и осветено, отколкото скверно и неблагочестиво.

Вагиналатинска дума за “ножница” за оръжие. Подсъзнателното признаване на вагината като “ножница” става ясно в езика ни от честотата, с която евфемизмите “оръжие” и “меч” се използват за пенис. Оттук следва индуистката тантристка гледна точка, че точно както ножница без меч е без никаква стойност, така и Шакти (жената) без Шактра (мъжа) е без стойност.

Климакс – желаната кулминация на сексуалната стимулация, “климакс” идва от гръцкото klimax, означаващо "стълба към небето", което показва вътрешното значение на сексуалността като духовен път

Повечето сексуални предразсъдъци са ирационални.

Как хората са били възпитани да изпитват вина по отношение на секса - чудно нещо, и особено жените. Това намалява способността той да бъде използван като най-естественото от всички успокояващи и лечебни средства.

Окултният подход към сексуалността се състои в това, че човек не чака идеалните условия, за да има някакъв вид вътрешно еротично преживяване – по-скоро тръгва и има сексуално преживяване, за да възстанови психичното равновесие на нервната система, и по този начин оправя нещата.

Между Тантра и съвременната магия има поразителни сходства, които показват, че пластовете на подсъзнанието на Изток и Запад търсят удовлетворение в един култ към Земята, и този култ е матриархален и феминистичен. Тантра се гради около Шакти като активен женски полюс. Това е еквивалентът на "Великата Майка Богиня", която е фокусът на култа от последователите на Уика.
Кръгът на поклонниците - чакра пуджа е същия като този на ковъна (сбирка на хора с общи интереси или група от 13 магьосници) с ударение върху ритуалната голота, видна и в двете групи. Кръгът има за цел (само по себе си утроба или женски символ) да улови и затвори психическите енергии, отделяни от голата, жива плът на участниците. С увеличаване на емоционално-сексуалната им възбуда количеството на отделяното за окултна употреба излъчване се увеличава. Д-р Джон Мъмфорд, автор на тези текстове, посочва сходството между Шива Линга (централният фалически символ на Тантра) и дръжката на метлата и конусовидната шапка на магията. От незапомнени времена метлата с дълга дръжка е била символ на жената като господарка и домакиня на къщата. Самото растение зановец (на английски за въпросното растение и метлата се използва една и съща дума - broom) е диуретично, изчистващо средство и стимулант на пикочо-половата система. Летенето, асоциирано с язденето на дръжката на метлата (мастурбиране?), е универсален мотив от сънищата, винаги показателен за маскирано оргазмено преживяване.

Кратки принципи на Уика, пример за транскултурно отношение през различни епохи:
-
  Приемане на противоположноста във всичките й проявления, вкл. проявлението на Божественото като мъжки и женски сили
-
  Приемане на проявлението на Божесвеността в рамките на целия живот – вкл. на Божестеността в мъжа и жената
- 
Приемане на жената като “цветето” на вида – тя е въплъщение на красотата и плодовитостта и чрез нея ние постигаме удовлетворение.
Ако ограничм нейната съзидателност, причиняваме страдания на вида. Ако я славим, славим вида.
- 
Жената е божественото, поставяме я над нас не като владетел, а като човек, пред който се прекланямe
 -  Една жена, която оставя зад себе си времето на своята плодовитост, трябва да отстъпи  мястото си в полза на по-млада жена

    Тези аксиоми на съвременната Уика показват тантристката идея за въплътената в тяло Шакти, което е и истинският храм. Тя е почитана чрез действително или въображаемо полово сношение като акт на подчинение пред природата ни.

*Джон Мъмфорд - Екстаз чрез Тантра



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. rotazia - Благораря за хубавото четиво !
01.09.2008 07:03
Благораря за хубавото четиво !
цитирай
2. junkhead - и аз нещо такова се опитах да кажа, а ...
07.09.2008 03:40
и аз нещо такова се опитах да кажа, а то какво излезе. да се утешим на сляпо, че човекът е само теоретик, а ние - практици. друг е въпросът колко умело прилагаме теорията.
веднъж бяхте изказали ласкаво мнение за моята проза. чудя се, ако знаехте, че това не е напълно художествена измислица, дали щяхте да си промените мнението...както и да е, постнах нещо ново, и ви каня горещо да отделите малко от своето време за него. знам, че е жалко, но имам нужда от публика в момента, понеже се чувствам зле
цитирай
3. zaw12929 - Не твърдя, че написаното не е полезно
08.09.2008 08:22
Нито, че трябва да имате тревога за ...не си струва, актуалното е животът който ни се случва а не епизоди, като тоя, че душевно болни са на улицата А не в клиники за лечение
Кой ми изпи от чашата?- Това пита третото джудже, реалистът му отговаря- чашата ти е наполовина пълна

Не го лъжи- крещи джуджето негативист –чашата му е празна наполовина

Така негативизмът се представя за безобидно мислене. И се налива в чашата на разума отровата на неверието

Какво е негатив- погледнете материалите на първа страница за да се убедите там освен, че трябва да представиш действителността по най изчанчен начин, трябва и да наплюеш държавата, заедно с дежурните „коментатори”, които всъщност имат същото хоби , да предсавят държавата, като чудовище, което им отнела и те не знаят какво, освен чувството за синовна обич и благодарност. Защото не са живели, когато отнемаха имоти, разрушаваха животи. А когато ТЕ управляваха, употребиха държавата като сопа в ръцете с която разрушиха инфраструктурата на икономиката, събориха предприятия, продадоха гиганти за левче, изкорениха градини, пресушиха напоителни канали , спряха летящите български птици"БАЛКАН" до всички континенти запустиха най голямото ни богатство- земята, изгониха в чужбина младоистта и таланта , а сега искат да унищожат и това здраво и читаво, което е останало, да поправя нанесените от тях вреди- нямат изброяване глупостите им, включая и последната идея- как улицата да ги докара пак на власт.

Негатив най просто означава отрицателен, обратен. За сниман предмет означава, да го представим в обратна на действителността светлина- бялото е черно, черното – бяло изпъкналите места са вдлъбнати, а вдлъбнатите изпъкнали

Негативизмът е един от симптомите при някои душевни заболявания, където болният се противи на лекуването му.

Сега в държавата, където ни представят негатива на действителността сме изправени пред опасност- душевно болни организират на улицата подписка, да свалят управляващите със заповед за уволнение. Като декларират

„Аз съм европеец, уволнявам Ви!” Защото по европейски, означава- законно. Има ли законно основание така да се свалят управляващи?! Няма, защото там душевно болните са прибрани в клиники за лечение. А нашите се подвизават във върховете а опозицията. "Искам да бъда министър председател!- държавата с проваля без моето управление и го подкрепят добре платени "съмишленици. Виждали ли сте европейска държава с 300 партии и неформални лидери или формални кметове. Избра си столицата кмет, който щеше да реши биклука и вече си има два боклука и трябва ли да пострада държавата. Виждате ли как разкрил далаверите на Софииските крадци. А те два мандата не бяха ли от партията, която сега ни праша подписка по улиците. С които кметът се сдружава, с корумпираните корупцията да решаава. Или да оплюч съдебната власт, че не ги осъжда. Не осъди и бившия софииски кмет, защото, крадил с благословията на ...колективни решения. Те са мислили, като крадат, как законите да не ги ловят и да не могат да ги осъждат. Една фондазия присвои милиони , а не осъдиха...защото имаше главоболно сърце. Крадците наистина са с бони сърца. Още...

Краставите магарета през девет баира се намират, а нашите са болни от най новата болест- спин за власт, който поразява ума и се придружава от заразителна склероза, разпространявана чрез доброто заплашане за килари, купувачи на гласове и писачи на негативни за държавата ни публикации, под формата на "позитивни" информации или постинги единствено достойни за първа страница на медии и тук .

Позитивен е отговора, основан на опита, реален, действителен. А основан на опита може да бъде само отговора на този, който действа, прави тази действителност, да е положителна, превилегия единствено само на управляващите. Защо да ги уволняваме, за да ги сменим с душевно болни, които изчерпаха всичките си ходове , нямат даже идея, как да ни управляват. Искат властта, за да продължат да крадат държавата. А това здраво мислещите за страната няма как да допуснем. Точно сега държавата се изправя с истинският си ръст на европейска дестинация! Да, райски кът за цялото население, приемащо а почивка тук туристите на света. Световна туристическа позиция!

Не е белегът на страната ни- душевно болна за власт опозиция. Това е работата на опозицията- да иска властта, но със законови средства. Успокоте се опозиционери! Там в задните редици има и трезвомислеща за държавата опозиция, която израства и прави доброто за всички, по законите на Европа!Има позитивна опозиция, корекрив на властта, която не сваля с уличен натиск!???

Това няма да мине! Уволнения няма да има! За да не се попречи на хората да получат заслужени благини, обещани и преизпънени. Не само влизане в ЕС, а увеличаване доходите по начин, изпреварващ инфлацията, диктувана от глобални катаклизми. Всички сме европейци, не защото душевно болни подписват декларации по улицата, а защото държавата ни е подписала с държавите от ЕС как да живеем цивилизовано, демократично и ни финансират да го направим, като заменим заклинанията, магиите, пророкуването уличния натиск на анархията със закони, напълно съответстващи на европейските нормативи- гаранция, за сигурно, богато законно бъдеще.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: coffeen
Категория: Други
Прочетен: 657743
Постинги: 228
Коментари: 487
Гласове: 3744
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930